Consultancy (in NL)

“Consultant” is een geduldig woord: het kan van alles betekenen.  In mijn geval betekent het dat ik graag kortdurende klussen doe op de gebieden waar ik goed in ben. Ik ben “hands-on” georiënteerd, ik ben niet de man van de groene weiden en de weidse vergezichten. Maar voor een Solaris implementatie, een shellscript of een Perl script of het inrichten van een storage array draai ik mijn hand niet om.

En natuurlijk kan ik ook adviseren op die gebieden. Eén van de voordelen van freelancen is dat ik meerdere smaken Unix en Linux ken, met hun relatieve voor- en nadelen. Datzelfde geldt voor data-opslag: ik ken de HP XP reeks uitstekend, evenals de HP 3PAR reeks en Oracle’s Sun ZFS Storage Appliance reeks. Ik werk samen met anderen die EMC en NetApps tot in de puntjes beheersen. Nodig ons eens uit voor een gesprek als u advies uit de praktijk nodig hebt!

Onze consultancy diensten omvatten onder meer:

  • Adviesverlening bij de aanschaf en inrichting van Unix en Linux
  • Installatie en implementatie van Unix en Linux
  • Solaris, HP-UX, RedHat en Suse performance tuning
  • Solaris, HP-UX, RedHat en Suse troubleshooting
  • Solaris, HP-UX, RedHat en Suse  start-up scripts maken en/of aanpassen
  • Advies op het gebied van Cloud diensten, zowel interne cloud als externe cloud
  • Inrichten van Cloud diensten, zo’n beetje alles wat is gebouwd rond “Open Stack” (en ik kom u graag uitleggen wat dat is!)
  • Advies op het gebied van de  grotere storage arrays, zowel voor de aanschaf als bij de inrichting
  • Praktische en ervaren “handjes” bij de inrichting van storage arrays

Ik ben één van de twee Nederlandse consultants die (veel) praktijkervaring heeft met Raidcom en Raid Manager, de Command Line Interfaces voor de HP XP 9000 reeks. Ik ben begonnen met de XP256, en werk nu met de zesde en zevende generatie XP’s, de HP P9500 en de HP XP7. (Ja, ik werk veel samen met die andere consultant die dat kunstje ook beheerst.)

Ik heb in de afgelopen twee jaar opdrachten uitgevoerd voor Hewlett-Packard, Oracle Nederland (ik weet niet heel veel van databases, maar erg veel van Oracle Solaris), de Belastingdienst, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, Da Vinci, Open Solution Providers en anderen.

En, niet onbelangrijk: ik kan uitstekend en kernachtig formuleren en ik schrijf vlot Nederlands en Engels (ik heb een jaar in North Carolina gewoond en gewerkt). Alle teksten op deze website (en ook de inrichting ervan) zijn van mijzelf. Ik heb zelfs een cursus “effectief schrijven voor het web” ontwikkeld en gedoceerd.

Nodig me vrijblijvend uit voor een gesprek: info@s2ep2.nl