Technisch schrijven

Als gevolg van mijn activiteiten rond cursusontwikkeling heb ik ook diverse opdrachten op het gebied van technisch schrijven uitgevoerd. Ik heb daar geen formele opleiding voor, maar het gaat me zeer gemakkelijk af.

Ik ben opgeleid tot geschiedenisleraar, ben tijdens mijn studie overgestapt naar informatica en ik heb mijn hele leven in de IT gewerkt. Op dit moment zit ik diep in onderwerpen als de Cloud, data-opslag in het algemeen, data-replicatie en uitwijk.  Dat is relevant, want het betekent dat ik op verschillende niveau’s over een technische oplossing kan schrijven: voor de eindgebruiker, de technisch goed onderlegde eindgebruiker, de beheerder en zelfs voor de programmeur. Ik heb onlangs een opdracht uitgevoerd waarbij ik de handleiding voor een grafisch database-beheers hulpmiddel heb geschreven voor database-marketeers. Die hoef je niets meer uit te leggen over SQL en “straight-through processing”, maar alle overige technische termen – en natuurlijk de logica van het programma zelf – moeten tot in de details beschreven zijn.

En, niet onbelangrijk: ik kan uitstekend en kernachtig formuleren en ik schrijf vlot Nederlands en Engels (ik heb een jaar in North Carolina gewoond en gewerkt). Alle teksten op deze website (en ook de inrichting ervan) zijn van mijzelf. Ik heb zelfs een cursus “effectief schrijven voor het web” ontwikkeld en gedoceerd.

Nodig me vrijblijvend uit voor een gesprek: info@s2ep2.nl